۶ راه برای گفتگو با کودکان در مورد اینترنت و امنیت آن
حملات سایبری، بدافزارها، فیشینگ و پست های نامناسب از جمله مخاطرات اینترنت و فضای سایبری برای کودکان و نوجوانان می باشد و میتوانند تاثیرات منفی رفتاری و شخصیتی در کودکان و نوجوانان ایجاد کنند. اما والدین می توانند کودکان را در تصمیم گیری هایشان یاری کرده و باعث ایجاد تصمیم گیری های آگاهانه شوند. در ادامه ۶ روش برای گفت و گو در مورد امنیت اینترنت با کودکان بیان شده است.
تعریف قوانین استفاده از اینترنت
قبل از اینکه تلفن همراه یا رایانه ای را در اختیار فرزندتان قرار دهید، در مورد بایدها و نبایدهایی که باید در اینترنت رعایت کنند، با آنها صحبت کرده و محدودیت هایی برای آنلاین بودن آنها اعمال کنید. از آنها بخواهید هنگام به اشتراک گذاشتن اطلاعاتی مانند نام، آدرس و شماره تلفن، صحبت کردن با اشخاص ناشناس و یا هر چیزی که باعث ناراحتی و یا ترساندن آنها میشود، می بایست به شما اطلاع دهند.
چگونگی و دلیل نظارت شما بر استفاده کودکان از اینترنت را برایشان آشکار کنید:
هرچه کودکان بزرگتر می شوند و به شبکههای اجتماعی می پیوندند، باید در مورد آنچه منتشر میکنند آگاه تر باشید. ممکن است نوجوانان، تاثیرات بلند مدت پست های خود را درک نکنند. آنها باید بدانند که شما مراقب آنها هستید ولی نباید سعی کنید آنها را دچار مشکل کنید.
حفظ امنیت فرزندان همراه با آن که حس بی اعتمادی شما نسبت به خودشان را نداشته باشند، کار دشواری است. لذا مرزها و موقعیت هایی را تعیین کنید و در این مورد با فرزند خود به گفتگو بپردازید. اگر می دانید که شیوه نظارت شما ممکن است باعث ایجاد کدورت شود، راه های جدیدی را امتحان کنید. در کل به فرزندان خود یادآوری کنید که امنیت آنها دغدغه اصلی شماست. اما از ارائه اندکی آزادی به آنها واهمه ای نداشته باشید.
درباره آنچه در زندگی آنها میگذرد صحبت کنید
اغلب کودکان و نوجوانان نمی خواهند مشکلات بوجود آمده در اینترنت را با شما در میان بگذارند چون می ترسند دچار مشکل شوند و یا دسترسی به اینترنت خود را از دست دهند. برای فرزندان خود این اطمینان را بدهید که هر مشکلی که دارند می توانند نزد شما بیایند و همواره فعالانه به صحبت ها و مکالمات فرزندان خود توجه کنید تا نشان دهید که آنها برای شما مهم هستند و اهمیتی ندارد که چه اتفاقی بیافتد.
به فرزندانتان بیاموزید که چگونه خودشان مراقب خود باشند
به فرزندان خود نشان دهید که با آشنایی در مورد حریم خصوصی، گزارش تخلفات و مسدود کردن عملکرد هایی که در سایت ها می بینند، میتوانند گامهایی برای امنیت خود بردارند.
کودکان را در تصمیم گیری ها مشارکت دهید
همانند تمامی مکالمات والدین، گفت و گو با فرزندان در مورد امنیت در فضای سایبری و آنلاین بودن، باید همراه با یادگیری تجربیات باشد و نه سخنرانی های یک طرفه. از کودکان خود درباره آنچه که آنلاین می بینند بپرسید. آیا خطرناک هستند یا خیر؟ اگر مخالف هستند، به دلایل آنها گوش کنید و آماده پاسخگویی باشید.
نیمه پر لیوان را فراموش نکنید
نیازی نیست که اینترنت را محلی بسیار ترسناک که همواره باید از آن دوری کرد، جلوه دهید. می توانید در مورد راه هایی که اینترنت می تواند در کارهای مدرسه و دنبال کردن سایر علایق شان به آنها کمک کند، صحبت کنید. بچه ها، رفتارهای والدین خود را از جهات بسیاری دنبال می کنند و بهتر است نمونه هایی از نحوه استفاده از اینترنت را با فرزندانتان به اشتراک بگذارید. قطعا این روش نتایج بهتری نسبت به وضع قوانین و محدودیت ها خواهد داشت.
امروزه کودکان در دنیایی زندگی می کنند که در فضای مجازی غوطهور است. جلوگیری از معرفی اینترنت و دنیای دیجیتال، غیر ممکن است. اما میتوان آنها را با آموزش چگونگی ایمن بودن در فضای سایبری و اینترنت از ریسک ها و خطرات این فضا، در امان نگه داشت.
مطالب مرتبط: انواع نفوذگران، انگیزه ها و استراتژی های آمادگی در مقابل تهدیدات سایبری
نظرات کاربران